Industrie Loonse Waard
Beveiliging

Maandag 23 maart jongstleden vond in ’t Mozaïek het innovatiecongres “De innovatiepitch” plaats. Op feestelijke wijze zijn de eerste drie subsidievouchers uitgereikt aan De Wijchense Schone, Sensor  Spot en ByKay. Vanaf 15 juni tot 1 oktober 2015 kunnen innovatieve ondernemers inzendingen indienen voor de tweede ronde. De inzendingen zullen met dezelfde criteria als bij de innovatiepitch in maart worden beoordeeld. Ondernemers hoeven hun idee deze keer niet te pitchen. Uiteindelijk worden de vijf beste inzendingen beloond met een subsidievoucher van € 10.000,-. People Planet Profit

 

People Planet Profit

Alle Wijchense MKB-ondernemers kunnen zich inschrijven. De aanvragen moeten innovatief zijn, de concurrentiekracht van Wijchen versterken en voldoen aan de criteria van ‘People Planet Profit’. Als de ondernemer bij het uitvoeren van de innovatie samenwerkt met andere ondernemers, maatschappelijke organisaties of met instellingen voor onderwijs of onderzoek, is dit een pluspunt. De spelregels zijn te vinden op de website www.innovatiepitch.nl. Hier vinden geïnteresseerde MKB-ondernemers uit Wijchen vanaf 15 juni ook het aanvraagformulier. De inschrijvingstermijn sluit op 1 oktober 2015.

 

Nieuwsflitsen

Blauwalg in de Loonse Waard

Het is de afgelopen periode lekker warm geweest. Hierdoor stijgt ook de temperatuur van het water en kan er blauwalg in het water komen. Blauwalgen zorgen voor giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier. U kunt er huidirritatie of maag- en darmstoornissen door krijgen.

In de Loonse Waard is blauwalg gevonden. De gemeente heeft borden geplaatst om u te waarschuwen. Het is niet verstandig om in contact te komen met dit water. Ga er dus niet in zwemmen en laat ook uw hond niet zwemmen in dit water.

Alarmnummer

alarmnummer

Schepen in de buurt