Industrie Loonse Waard
Beveiliging

Met ingang van 1 januari 2015 is het verboden om op een jetski of waterscooter op de Loonse Waard van Niftrik te varen. De gemeente Wijchen heeft daartoe een artikel opgenomen in de zogenoemde plaatselijke verordening. Volgens burgemeester en wethouders zorgen de snelle vaartuigen voor 'structurele overlast' op de waterplas langs de Maas. Tot nu toe, kon de waterpolitie alleen ingrijpen wanneer werd vastgesteld dat iemand sneller dan 7 kilometer per uur over het water ging. Nu kan er ook worden opgetreden, wanneer iemand zich met een jetski of waterscooter in de Loonse Waard bevindt.

Voor de hele Loonse Waard geldt een maximale snelheid van maximaal 7 kilometer per uur. Deze snelheid is gekozen ter verkoming van golfslag en verhoging van de veiligheid.

Nieuwsflitsen

Blauwalg in de Loonse Waard

Het is de afgelopen periode lekker warm geweest. Hierdoor stijgt ook de temperatuur van het water en kan er blauwalg in het water komen. Blauwalgen zorgen voor giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier. U kunt er huidirritatie of maag- en darmstoornissen door krijgen.

In de Loonse Waard is blauwalg gevonden. De gemeente heeft borden geplaatst om u te waarschuwen. Het is niet verstandig om in contact te komen met dit water. Ga er dus niet in zwemmen en laat ook uw hond niet zwemmen in dit water.

Alarmnummer

alarmnummer

Schepen in de buurt